Sunday, December 14, 2008

Kinnetic di Redbox Low Yat Plaza

Kinnetic di Red Box Low Yat Plaza.. sekali lagi semuanya ingin menunjukkan bakat yang terpendam. Hari yang paling mencabar bagi aku dgn semua. Pertama nya tghari aku dok menghantar kawan aku g nilai. Pastu g la umah josh nak amik dia, aku tutup la enjin dulu sementara menunggu ratu santek ni bersiap. Lambat pakai make up ke cik adik oii.. bila dia dah turun aku hidupkan enjin.. TIDAKKK! Xleh hidup. Apa lagi aku suh josh tolak kereta la. “kereta Ziana zain bak kata daus” josh tolak kereta hampir 50meter.. wah gagah perkasa ratu santek ni. Tp kereta masih xleh start. Pastu aku gan josh pakat tinggal kereta kat situ.. kena tolak balik belakang. Lagi susah. Josh yang gagah perkasa menolaknya dengan bersungguh, sian dia.. pakai cantik2 kena tolak kete, berpeluh sakan la gak.


Pastu jalan kaki ke hentian kajang. Dah lah aku tak makan lagik. Si josh pun sama. Naik teksi g rumah aku. Kena rm8. Ceh dekat macam tu harga sampai rm8. Sampai umah aku. Amik kunci motor n helmet. Pergi la kita berdua ke mid valley. Aku bawak motor dengan bersungguh-sungguh juga la. Ye la, nk elak hujan, dah la tak bawak baju hujan. So sampai ke mid valley tunggu si daus. Kelaparan masa tu. Tak caya tanya lah josh. Pergi minum kat food court kat atas sementara tunggu elmi.


Pas elmi sampai, berkobar-kobar la kitaorang nk g redbox garden. Ahahaha.. all full booked. Wakaka. Harapan untuk menjamah buffet (idaman daus ya) tak tercapai. Tiada pilihan, terpaksa pergi tempat lain. Dah lah hujan sama tu. So pergi ke tempat teksi. Tunggu turn. Pastu leh lak pergi ke sungei wang kena charge rm20. Aiyoo no wonder malaysia di pilih sebagai teksi paling teruk DIDUNIA melalui undian. Memang patut pun dapat tempat pertama. Eh lupa mula-mula g sungei wang sebab cari greenbox. Jumpa tp, aiyoo buffet xbest. So pergi la ke redbox low yat plaza. Ahaha.. baru la semegah sikit bufet dia. Tempah bilik. Tak menyempat duduk, keempat2 pergi terus mendapatkan makanan. Kebulur tuan-tuan dan puan-puan masing-masing.


Dah bernyanyi sampai kul 10. Jeng2 daus n elmi pasrah la nk balik pakai teksi. Kuar dari redbox terus masing-masing berlari anak. Cuma aku aje berlenggang. Elmi naik dulu teksi. Mula-mula daus g ke stesyen monorel. Aku gan josh mula-mula ingat nak naik teksi ke mid valle sebab motor kat situ. So tak jadi teksi mahal sangat. Budjet kurang. So kita berlari-lari sakan la kejar daus ke stesyen monorel. Tunggu monorel. Muka daus dah cuak sebab takut tak ada bas. Sampai stesyen kl sentral, tunggu la bas ke mid valley, si daus tunggu bas nya yang memang dah xda pun sebab dah pukul 11. Tata daus, aku gan josh naik dulu. Sampai mid valley terus g kat motor dan apa lagik harungi la hujan untuk balik ke bangi.


Apa apa pun. Walaupun dugaan yang melanda hari tersebut. Aku akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih kawan-kawan yang sanggup harunginya juga. Keep kinnetic spirit. aik elmi.. sakan nyanyi...

Kali pertama Ice-Skate

Kali pertama mencuba bermain ice-skating. Si daus ni yang dok ajak. So kinnetic xda ape nk buat so melayan la ice-skating ni. Ahaks.. susah tau main benda ni. Ingat senang ke? Lucky me sbb percubaan pertama aku tak jatuh. Tapi elmi byk kali jatuh. Kekeke... basah2 dia. Si daus jgn cakap la. Dia dah expert dah.. Cuma dia xleh nk buat pusing2 laju2 tu gan lompat ala ala uncle cina yang dok lompat2.


Tak pe.. pengalaman yang menarik.. tgk la nanti kalau terasa nk main lagi benda ni aku akan ajak kinnetics semua.. mana josh?? Dia mmg..





sarung tangan aku yang paling x glemer.. ahaks

Friday, September 12, 2008

Kat kedai makan Azura..

Aku sensorang kat kedai azura ni.. xda sapa teman aku kat sini. xpe bagus gak. tenang gak untuk aku berborak gan botak. dia cakap dia segan nk borak2 kalu ramai orang. mm minum milo ais kaw. xkaw pon! huh!.. same old same thing same place same weather same feeling. entah la...

Wednesday, September 10, 2008

Me Wit my fren bergambar sakan

mm merenung nasib kat kedai makandah busan2 terus menjilat ekin
aku gan ina kat putrajaya.. eh nampak lak dia kat belakang
wah betul dia ni nk lawan isap rokok gan aku
hahaha time ni kitaorg tak puasa taw.. kantoi
ni sekali lagi... tiga2 xda keje dah
dah puas isap rokok ker?
ini adegan muka orang tak puasa
Kita berdua ni kawan snap pic mesti muka melekat

Dengan kawan2 pompuan.. kalau amik pic mesti masih2 buat muka.. wakakka.. lebeh2 aku le yang selalu buat muka. selalunya snap pic tu kt kedai makan.. sampaikan ada org cakap kita org poyo. Jeles la tu... ahaks mereka ni la kawan2 yang selalu buat aku hepi.. tanpa diaorang aku tak tau la.. semoga persahabatan kekal setia. Jangan jadi macam yang lain. easy to fren easy to let it go. Hargai la setiap persahabatan yang tersimpul dengan begitu rapi...







Just figure it out

Words of day

Abscond – Go away suddenly ( secretly)

Embezzle – Use (money) in wrong way for one’s own benefit.

Delirium – violet mental disturbance caused by illness.

Auspicious – Showing signs, giving promise.


Script of day

“Please tell me what the fuck it is, so we don’t have to go though the entire song and dance”

Kembalikah ku ceria?

KEMBALI CERIA

Kembali Ceria
Sungguh indahnya senyumanmu
Tak mungkin ku lupakan
Katamu bergema dikalbu
Terasa terpaku


Hanya dikaulah yang ku sayang
Dalam bintang seribu
Hanya itulah yang ku pinta
Oh cinta yang satu

Tak rela terbit sang sayangku
Tak rela dijauhi
Rindukan belaian kasihmu
Hadirlah disisi


Izinkan cinta ku bertahan
Dihatimu selamanya
Kau telah menyinari hidupku
Kembali ceria

Inilah kucing2 ku...

Ini lah kucing2 aku.. ada 6 ekor.. nama diaorg benny, bobo, kakak, caca, cici, adik. First kucing kat umah ni adalah cici, dulu aku ingat dia ni anak musang. Rupa2nya anak kucing, cici suka duduk belakang badan org lalu melibas2 ekornya yg kontot itu. kekeke... yang kedua menduduki adalah caca, dia sama baya gan cici, dia ni kucing yg pendiam. Suka buat hal sendiri. Lately ni dia suka sangat tido bawah kaki aku. Yg ketiga ialah cica.. dah arwah dah. Penyakit yang xdapat dikesan. Kesian sangat kat dia. Mula2 amik dia dulu kat kedai makan. Cica ni kucing siam.. kecik aje kucingnya. Bulunya lebat sangat. Rindu kat dia. Dia xboleh dipegang. Tp dia yg akan usap orang.

Yang seterusnya berada kat umah aku ni. Benny n kakak. Diaorg ni adik beradik. Benny ni seekor kucing yg gedix. Ahaha.. bukan gedix la. Dia manja over.. sama le tu kan. Kakak pulak selalu keluarkan suara yg aneh bila kitaorg tegur dia. Dia jugak yang paling cuak antara yang lain. Diaorg ni kucing yang dah campur. Persian 3generasi kot. Lebih kurang macam tu la kot. Seterusnya si adik. Jumpe dia kat tangga umah. Mm.. kecik2 cute. Bile besar.. adei.. mmg kucing kampung. Dia yang paling gatal sbb dia kucing jantan selain benny. Mulut kalau tengah nk mengawan tu.. adeii.. bising.. rasa nk sepuk2.. tp dah banyak kali kena sepuk pon. Dan akhir sekali bobo. Kucing yang suka mencakar. Abis tangan aku kena cakar gan gigit. Dia ni bukan kucing yang manja. Sombong. Selalu kena pukul gan aku. Tapi kalau dia kat dalam bilik jadi sopan la pulak. Tetiba bising nk menegur orang.

Itu la serba sedikit tentang kucing2 yang ada kat umah aku ni. Semuanya kena kurung dalam umah. Tak dibenarkan keluar dari umah. Mereka gak penyeri umah ni. Banyak ragam dan banyak pe’el. Mereka juga peneman ku dikala sunyi..

Monday, September 8, 2008

501


Terima kasih buat rumah 501 blok 1 2/4f Bandar Baru Bangi.. selama 2thn aku menduduki rumah ini..Pelbagai kenangan yang aku dapat dari rumah ni. Walaupon rumah ni tak sebesar mana tp cukup untuk aku berteduh selama 2thn.

Pada mulanya agak tersentap apabila tuan rumah bagi sms mengatakan rumah tu dah dijual.. terkejut semuanya ada. Tp aku menghormati apa yang dikatakan. Diberi notis selama sebulan. Sedih oo bukan tak sedih. Dua tahun tu. Bukan jangka masa yang pendek. Nasib baik aku tak mengecat keseluruhan rumah. Hanya sempat mengecat bilik tidur dan bilik air sahaja. Mengambil masa selama 2hari untuk selesai mengemas dan berpindah 12/7/08 itu la kali terakhir aku duduk dirumah no 501.

Sekali lagi diucapkan terima kasih buat tuan rumah dan rumah no 501. Akan ku kenang sepanjang hayat ku.

Sunday, July 6, 2008

Sepi n Centro Kl Sentral

Semalam wah.. hebat2.. kui kui kui... petang g amik ina.. then g ke cineleisure nk tgk cite Sepi.. beli tiket awal dalam kul 550.. belikan utk daus skali. daus dtg dlm kul 7pm. then masuk la tgk cite sepi dlm kul 7.30pm. Ok Not bad cite Sepi tu.. suka watak2 dlm tu.. cuma 2 watak je xsuka.. watak mamat yg xreti sebut S gan betul.. piere andre tu.. n watak anak sufi (lakonan tony eusoff) yg erk... kui kui kui.. watak2 lain ok.. no probs at all...




Lepas jer dari tgk wayang cite sepi tu... mula lah xtaw nk g mana.. then mula2 ingat nk g karoke.. dengan semangat ler g tempah melalui telefon.. kui kui kui... waiting list no 25.. ahahaha.. so dengan punahnya harapan ina mencadangkan utk g SIN Club.. kui kui.. lepas parking sebelah hong leong.. jalan la kaki bertiga.. terus g menuju ke SIN Club... ahaha.. aku gan daus xmo masuk kelab tu sbb kelab tu sesuatu k.. so ina g la ke kaunter tya berapa ringgit cover charge.. rm 35 utk lelaki n perempuan.. then xjadi la pergi SIN club.. so kitaorg berjalan2 dekat Jln Pinang tu... tgk Aloha.. Rum Jungle etc2...

Then pastu terus bercadang g Centro Club KL Sentral.. sampai je kat sana... wah nebes sat.. sebab lama x masuk.. ina masuk free!!! aku n daus kena byr cover cage rm35.. aku oder vodka lime pembuka kata.. eak... masuk2 xberapa ramai... ye la dlm kul 1230am kan.. mana ada ramai lagik... tp hampes xda meja.. tension je....
wah Ina n Daus menunjuk kan bakat2 menari diaorg.. siap menari atas podium lagik.. cun la.. daus telah memecahkan dara dia di centro... pecah dara xpenah g clubbing le.. keke.. tp quite suprise la sbb dia leh adapt tempat mcm tu dengan slumber.. dia menari wah... superb... terkedu sat tgk dia.. malu pon ada nk menari aku.. ahahhaa.. masa be4 kul 1am tu music r&b then pas masuk je kul 1am eak.. techno... aku leh layan lagik... tp masa kul 2am erk.... house music.. hampes.. tunggu punya tunggu xda gak r&b ... tidakk.. kepala ringan sangat... xleh layan house n techno.. kul 230 aku keluar sbb xtahan... then ajak daus n ina balik... yg penting masing2 berpeluh sakan ok...

Jgn marah josh.. kitaorg dpt mengurangkan berat badan dengan menari sakan selama 2jm k... wakaka.. sian josh xdpt join sekali... padan muka.. sapa suh g makan2!!... so g lepak minum kat TTDI.. then anto daus balik th
en g anto ina balik.. n aku sampai rumah dlm kul 440am... adios babe..... 6/7/08



me depan pintu masuk centro



me n daus depan centro...

Monday, June 9, 2008

Goodbye My Cica


sedih betol bila seseorang itu kehilangan or kematian kucing... itu lah yg aku rasa... i really miss her so much.... rasa2 bersalah pon ada sbb rasa kurang kasih kasih or penjagaan yang aku lakukan padanya... but i really miss her so much.... im crying that nite sbb dia mati depan mataku.... sory cica kalau tuan mu ini pernah tidak sengaja memukul mu ketika kamu sangat nakal... walau apa apa pon... u la my fav cats... i love you so much..... :(

Selamat Hari Ibu

MAMA MAMA YOU KNOW I LOVE YOU....
owh rasanya belum terlambat nk ucapkan selamat hari ibu for my mama... biasa ler dah lama xupdate blog.....

muahh... selamat hari ibu utk my mama... i love her soooo muah.... thanx u sbb care all about me... terima kasih sebab melayan seorg anak mu yg xberapa betol ni.. ahahaha.....

i will love you forever n ever.....

Love you so much...

ku di laha oleh mereka


uwaaaa ku dilaha.. laha.... sampai hati.... sampai hati..... xtertanggung jiwa... cewahhh... xmenahan... xpe xpe... tggu la .... nanti aku laha kan dua dua skali.... tungguu...


sambil2 tu aku uploadkan pic zaman dolu2.... cute x... ahahahaha.....

Tuesday, May 13, 2008

marah ni!!!!


giler betol ari ni.. tetibe lak rasa hangin je ari ni.. tensen je... g mam g mam g mam.... mmmm....

Friday, May 9, 2008

Lama Tak update blog!!

lamanya x updatekan blog ni.. cian blog ni.. tau le tuan punya blog ni ensem dari budak yg suka menunjuk kegembiraan dia bersama buah hati pengiran jantung dia kat aku.. saje nk kasi aku jeles le tu.. xheran le josh! ahaks saja nk kutuk dia kat blog aku ni.. sapa lagi aku nk kutuk kan.. sah sah kutuk dia le gan buah hati dia yg very da ged.. ahaks... kredit to buah hati dia.. tetibe nk kredit kat buah hati dia lak kan.. " ape aku mengarut ni"

weh josh yg pinjam DVD aku xpulang² lagi.. nk kena charge ke sehari singget? melampau.. sampai member aku majuk le sbb aku xkasi pinjam.. tgk le nanti.. aku pukul buah hati ko sbb ko xpulangkan DvD aku..

xpe le sampai ni la aku update.. malas nk taip byk² nanti tercabar lak si josh gedix tu... termasuk buah hati dia yg gedix gak tu... sama sama gedix ... mmg sesuai sangat.... diaorg berkapal! ahaks

Latest Album Mariah Carey


Latest album Mariah Carey E=MC²
lagu dalam album baru dia ni best2... one of my fav O.O.C.. membuatkan rasa mcm gembira je..
migrate 1st track ok not bad.. touch my body dah dengar berulang2 I stay in love quite nice song.. byk le lagu2 yg best dlm album baru dia ni... tensen jer bila dpt taw dia baru kawin.. xpo le..

Song for You

Song for you

I've been so many places in my life and time
I've sung a lot of songs and I've made some bad climbs
I've acted out my life in stages with ten thousand people watching


Oh, but we're alone now and I'm singing this song for you

I know your image of me is what I hope to be, I've treated you unkindly
Oh, but Darling can't you see that, there's no one more important to me


Baby, baby, can't you see through me, 'cause we're alone now

And I'm singing this song to you, you taught me precious secrets
Of a true love withholding nothing, you came out in front


When I was hiding, yeah, yeah, but now it's so much better

If my words don't quite come together, please listen to the melody
'Cause my love is in there somewhere hiding


I love you in a place where there is no space or time, I love you for my life

You are a friend of mine, and when my life is over
Remember, remember, remember when we were together


And we are alone now, and I was singing this song to you

We were alone, and I was singing, yeah singing
We were alone, and I was singing this song for you


Singing my song, I'm singing my song for you

Tuesday, February 26, 2008

Mariah Carey - My saving grace live at Oprah 2002

Ni satu lagi lagu mariah... wow.. fully vocal.. tough song... meremang bulu tangan bile dengar dia nyanyi lagu ni.. teringat dia nyanyi masa LIVE concert dia kat Stadium Merdeka 2004 dulu.. masa tu satu stadium ternganga sat.. semua diam.. semua menghayati ape yg dia nyanyi... love u mariah.. nice lived.. so mari le kita sama2 dengar lagu ni.. lagu ni mengenai diri dia.. lirik dia mmg betul2 mengisahkan diri dia..

MY SAVING GRACE

I've still got a lot to learn
But, at least I know where I can turn
When I'm in my times of need
Just as long(As I know all things are possible)
Just as long as I believe

I've loved a lot, hurt a lot
Been burned a lot in my life and times
Spent precious years wrapped up in fear
With no end in sight
Until my saving grace shined on me
Until my saving grace set me free

Giving me peace
Giving me strength when I'dAlmost lost it all
Catching my every fall
I still exist because you keep me safe
I found my saving grace within you

Yes, I've been bruised
Grew up confused
Been destitute
I've seen life from many sides
Been stigmatized
Been black and white
Felt inferior inside
Until my saving grace shined on me
Until my saving grace set me free

Giving me peace
Giving me strength
when I'dAlmost lost it all
Catching my every fall
I still exist because you keep me safe
I found my saving grace within you

And the bountiful things that you do
Lord thank you
For delivering me

And giving me peace
Giving me strength
Giving me hope when I
'dAlmost lost it all
Catching my every fall
I still exist because you keep me safe
Always my saving grace
Pulls me through
I found my saving grace within you

(Yes you are - you're my every, everything)
Within you...(Only, only you)
Yes lord(Only you)
My saving grace lord is
You

Never To Far N Hero Lived

Never To Far N Hero

My love singer.. saje2 tgk2 youtube.. than pilih la lagu mariah lived ni... gabungan dua lagu.. Never too far N hero.. i love her so MUCH!! suara dia betol gemersik.. cuba dengar part last skali.. dengan whistle dia.. best whistle all time.. muah.. love u...

Saturday, February 23, 2008

Perasaan bercelaru


Perasaan ku sungguh bercelaru hari ni.. sory to josh !! menyusahkan ko banyak... susahkan org yg ko sayang gak... walupun mula2 nk g swim.. last2 hampes si josh gedik ni xdtg.. kalu tau xda kenderaan bagi le taw.. isk2.. dok berenang sorang mcm org gile...


Malam pulak lagi tambah celaru fikiran ku.. death lock.. mm tp xpe.. cuba untuk bertahan hari demi hari.. susahkan josh lagik.. suh dia bawak lover dia skali tgk wayang.. aku tempah 3seat siap2.. tp xjadi g gak.. xpe.. pikir2 susahkan org je kan.. dah le org tu baru bercinta... mmm...

Thursday, January 3, 2008

kuiz

Kuiz..


Apakah benda ni? Kuiz ialah satu game yang terdapat di webnet. Aku sebagai pengunjung tetap benda alah ni.. mula-mula main-main. Last2 terus ketagih. Bila ketagih aku pun berusaha mendapat ranking yang terbaik. start bermain dari bulan april setelah meninggalkan channel ini dalam masa yang agak lama. Ia melibatkan pelbagai jenis soalan yang perlu dijawap. Apasal aku skema sangat ni.. ku telah membenci channel KUIZ .. i hate KUIZ so much..!! ahaks.. emo sat..


Ku beremosi lebih2 pada founder yg xberhati perut, sengal, bengap pada chatters2 lain.Dah ler top 5 last yr xda nick.. penat aku dapatkan markah sebanyak 700k. Sian gak pada kawan sepejuangan yang lain. Lebih2 pada Frat^boy yang berusaha mendapatkan 1juta markah.



Access aku sebagai AOP pon di delatekan. Takutnya.. takutnya... xtakut pon. Tak berterima kasih betol pada aku dan AOP2 yang lain. Dah le founder tu masuk ala-ala xmasuk. Weh ingat kitaorg ni kuli ko ke? Ahaks.. lain le kuli dapat duit. Dah le tak dapat apa-apa. At least ucaplah terima kasih ke ape ke kat kitaorg yg menjaga channel ni siang malam pagi petang!! Kepada founder stakat masuk just tukar topic channel semata-mata baik xpayah. Ko xbersyukur ke adanya kitaorg ni yg menjaga channel ko itew? One word to you, FUCK off! Ahaks. Betol beremosi aku ni.. alah xheran pon. Muahaha..


Tp dari channel kuiz ini juga aku telah mendapat ramai kawan. Penuh dengan emosi ketika melayari channel ini. Kawan yang datang dari setiap ceruk tempat. Tak kira laki ke pompuan ke gay ke lesbian ke. Gay merujuk pada (kapten) ahaks sbb dia selalu cakap kat aku yang aku ni gays gays.. gay is hepi kan. Hepi is gay. Ahaks..



Tidak dilupakan kawan-kawan yang selalu bersamping aku di channel Kuiz itew pada tahun 2007 seperti Frat^boy (Afiz), Manjer, Evil^Lady (Nanick), Skopje (pozan), haifa^auni (kak oni), Ninja^turtle (Madey), Kejubiru (Ann), diramissing (dira), kapten (azrie izham), harijadi (ixa) dan lain2 yang aku xsebut. Thanx u being with me.. credit to them.. Clap3



Wednesday, January 2, 2008

SERibU taHun

My feeling


2008


Relaku menunggumu,
Seribu tahun lama lagi,
Tapi benarkah hidup aku kan selama ini,
Biar berputar kearah selatan ,
Ku tak putus harapan sedia setia
....


Tahun baru 2008 menjelma pada hidup ku... ku bersyukur keatas ilahi di atas
kekuasaannya ku.Masih hidup di bumi ni... setelah banyak yang aku alami pada tahun 2007 ia membuatkan aku menjadi lebih tabah menghadapi hidup yang penuh cabaran ini. Setiap impian dan cita cita ku bukan sahaja tidak dapat aku kecapi tetapi aku masih bersyukur apa yang aku ada sekarang.

Langkah baru yang aku ingin lakukan biarlah langkah yang penuh bergaya. Bergaya dari segi kesihatan dari segi kewangan dari segi emosi juga. Walaupun kekadang emosi ku bukan sestabil yang aku harapkan tp bagi aku cukup untuk masa skrg ini.

Jangan sesekali putus asa azam aku pada tahun ini. Jangan sesekali kalah dengan emosi sendiri. Aku mesti bangun dari angan angan yang tiada jalan penghujungnya. Berusahalah. Jangan kalah pada diri sendiri. Dan ingat segala cabaran hidup yang akan aku tempuhi adalah satu keazaman yang aku perlu tanam pada diri aku sendiri untuk bangun . Dulu aku berpegang pada prinsip “life is short, have fun” tapi bagi aku prinsip itu tak memberi kesan pada diri aku sendiri. Mungkin terlalu memikirkan keseronokan yang membuatkan aku lalai dengan apa yang aku harus lakukan pada hidup dan diri aku sendiri.

Kenangan yang indah akan aku semaikan dalam ingatan aku. Tidak sama sekali aku akan biarkan ia berlalu dengan begitu saja. Banyak kenangan yang indah telah aku dapat pada tahun 2007. Biarpun tak semuanya belaku tetapi aku tetap besyukur. Bagaimanapun kenangan yang tidak indah mesti ada pada setiap insan yang bergelar manusia. Sesungguhnya amat perit aku hadapi aku gagah hadapi. Tanpa sokongan keluarga, kawan-kawan dan orang yang aku sayangi aku pasti aku tak akan menghadapi saat –saat duka yang aku alami. Walaupun ia masih segar dalam ingatan aku tapi bagi aku ia juga kenangan yang tidak mudah bagi aku untuk melupakannya.


Sambil-sambil menaip aku mendengar lagu Seribu Tahun dari imran ajmain. Melodinya mengusik jiwa aku. Eh aku rindu pada kawan-kawan aku. Kawan-kawan lama. Masing-masing dah hilang dari sisi aku. Tetapi aku sedar dan aku ketahui perpisahan aku dengan mereka pasti terjadi bila melangkah kaki dan melangkah pergi dari hidup ku dengan cara cepat mahupun lambat. Selalu aku fikirkan sapa yang rapat serapat dengan aku ia akan pergi dengan cara mereka sendiri. Aku tidak akan menyalahi diri aku sendiri mahupun diri mereka sendiri. Setiap orang ada jalan hidupnya sendiri. Tapi percayalah aku rindu detik-detik bersama mereka.


Setiap kenangan dahulu tetap tersemai indah dalam fikiran dan jiwa aku. Sama ada ia menjadi kenangan bagi mereka atau tidak aku tidak mengetahui. Gelak tawa, senda gurau, tolong menolong, sedih menangis, pinjam meminjami, marah memarahi, tetap menjadi satu kenangan yang tidak dapat aku lupakan sepanjang hidup aku. Adakah kawan-kawan aku menyedarinya atau tidak? Aku tak pasti dengan jawapanya.

3.19a.m 2/1/08